Oglašavanje na Google

Sve više korisnika uviđa prednosti koje nudi Google AdWords oglašavanje, bilo da je tome razlog nova web stranica koja se još uvijek nije profilirala u rezultatima pretrage ili je jednostavno konkurencija u djelatnosti koju želite ponuditi potencijalnim korisnicima prevelika tako da Vas ne mogu pronaći u rezultatima pretrage.

Naravno i web stranice koje su odlično pozicionirane koriste usluge Google AdWords oglašavanja kada žele predstaviti neke nove stavke ili obavijesti u svom poslovanju.
Mnoštvo firmi nakon što iskušaju ovakvu vrstu oglašavanja, ostaju prisutne s Google Adwords oglašavanjem na duge staze, jer uviđaju mnogostruku korist u odnosu na uloženo.

google adwords oglašavanje

Poanta Google AdWords oglašavanja je točno ciljanje na temelju zanimanja kupaca za određeni proizvod ili uslugu, u cijelom postupku oglašavanja na Google AdWords, bitna je činjenica da osobe koje Vam vode kampanju oglašavanja znaju kako točno djelovati na potencijalne kupce, bilo da se radi o njihovom jeziku, lokaciji, demografskoj slici, specifičnim interesima i svim bitnim aspektima kojima se cilja na određenu populaciju.

Što je točno Google AdWords oglašavanje?

Google AdWords je zasigurno najveća mreža za oglašivanje, prvenstveno stavljajući Vaše oglase ispred čelnih rezultata pretraživanja na Google i na Google pretraživačkoj mreži koja se sastoji od mnoštva relevantnih web portala, te tako postajete vidljiviji od konkurencije.

Google AdWords je postao najmoćnije oglašivačko oružje za razliku od drugih internet marketing tehnika zahvaljujući svojoj preciznosti ka ciljanoj publici. Oglašivač ima potpuni uvid u sve klikove odnosno u tzv. plaćanje po kliku na postavljene oglase, koliko su puta prikazali i gdje su sve prikazani, također imate uvid u stanje koliko su se potencijalni kupci zadržali na Vašim web stranicama. Uz oglašavanje u Google AdWords sustavu točno znate tko je od njih što kupio te što ga je do te kupnje dovelo i na osnovu toga djelovati u popravljanju nedostataka.

Dodatne prednosti oglašavanja putem Google AdWords oglašavanja su što možete točno vidjeti gdje je otišao Vaš novac, odnosno koliki je povrat od uloženog u kampanji oglašavanja.
Samo voditelji kampanje koji znaju točno djelovati u smještaju Vaših oglasa donijeti će Vam maksimalno moguće rezultate.

Još jedna bitna prednost Google AdWords oglašavanja je u tome što je ovaj vid oglašavanja daleko jeftiniji od svih drugih oblika marketinga, oglašivač ima potpunu fleksibilnost i mogućnost određivanja proračuna koji će uložiti u kampanju, a najbitnija stavka je da se naplata vrši samo kada potencijalni kupac klikne na Vaš oglas, manipulacija je nemoguća, tako da ne trebate živjeti u strahu da će netko kliknuti tisuće puta i tako Vam potrošiti uloženi novac, jedan potencijalni klijent se naplaćuje samo jednom. Google je predvidio sve oblike manipulacije, tako da ste u tom pogledu potpuno zaštićeni.

Mnogi ljudi će se predomišljati da li svoj proračun uložiti u Google AdWords oglašavanje ili u SEO optimizaciju. Izbor je svakako na vlasniku web stranice, ali bitno je napomenuti da se oba načina dolaženja do korisnka usluga i proizvoda mogu kombinirati, najbolja opcija je koristiti Google AdWords oglašavanje dok se parlalelno radi SEO optimizacija.
Tako da ćete u konačnici imati optimiziranu stranicu za sve bitne ključne riječi i Google AdWords ćete koristiti po vlastitom nahođenju za prezentaciju najnovijih usluga i proizvoda.

Google AdWords oglašavanje cijena

Naravno kao i u svakom poslu buduće oglašivače zanima sama cijena Google AdWords oglašavanja. Svakako je potrebno napomenuti da se u kampanju oglašavanja mora uložiti određeni proračun jer je sama poanta naplate kada korisnik klikne na Vaš oglas, odnosno plaćanje po kliku.

plaćanje po kliku

Svaka relevantna agencija koju angažirate za vođenje kampanje oglašavanja će Vam predložiti najoptimalniji proračun za Vašu kampanju oglašavanja.

Trebate imati u vidu da svaka agencija naplaćuje uslugu vođenja kampanje oglašavanja, što je stavka koju ne bi trebali izbjeći jer ako se samostalno upustite u pothvat oglašavanja preko Google AdWords, troškovi će biti znatno veći, kao i u svakom poslu i ovdje vrijedi pravilo da svaki posao ima svog majstora.

Konačna cijena oglašavanja na Google AdWords se temelji na dogovoru. Činjenica koja je veoma relevantna je ta da će Vam profesionalna agencija svojim radom uspjeti sniziti cijenu po kliku, s time ćete imati znatno veći broj posjetitelja na Vašim web stranicama, a s time i znatnu uštedu ulaganja u kampanji oglašavanja.