Google slavi 16. rođendan

Google taj najmoćniji svjetski pretraživač na današnji dan slavi svoj 16 rođendan, Google nam je ponudio mnoštvo toga što olakšava funkcioniranje i pretraživanje na internetu, kao primjer je dovoljno navesti Gmail, koji koristi ogroman broj ljudi, tako da je teško sresti osobu koja nema Gmail kao zasigurno najkorišteniji Google servis, a ostali koji se koriste u svakodnevnici su Google+, Google AdWords, Google maps, Google prevoditelj, Google analytics, Google Chrome, Youtube i mnoštvo drugih više ili manje poznatih servisa.

Što nam to govori o Google kao starijem maloljetniku, rođen u garaži, a već sa šesnaest godina je težak preko 400 milijardi dolara, svakako nam govori da je Google od samih svojih početaka djelovao vizinarski i u skladu s potrebama korisnika, zato je danas zasigurno jedna od najmoćnijih kompanija na svijetu koja kroji globalnu internetsku i gospodarsko ekonomsku politiku.

Njegovi osnivači, a moglo bi se kazati roditelji su Larry Page i Sergey Brin, osobe koje su imale viziju kako treba izgledati moderan pretraživač, naravno s protekom vremena i zapošljavanjem tisuća stručnjaka Google je mogao samo napredovati, skoro pa svaka usluga koju nam je Google ponudio je i danas prisutna i naravno usavršena, a trend usavršavanja i prilagođavanja usluga korisnicima je svakodnevno prisutan, promašaji u inovacijama su bili zanemarivi i u pravilu uvijek u eksperimentalnoj fazi, tako da obični korisnici takve nedostatke u pravilu nisu niti primjećivali.

Google zapošljava preko 40 000 ljudi, povezuje stotine milijuna internetskih stranica širom svijeta i svakako je firma koja će još dugo vladati internetom. Sjedište firme Google je u Mountain View u Santa Clara okrugu, koji je smješten u području zaljeva San Francisco u Kaliforniji, cijelo sjedište naziva se Googleplex, a slovi kao jedno od najugodnijih mjesta za rad na svijetu, zaposlenici imaju na raspolaganju sav komfor od bazena, teretana, kuhinja, vrtića i svih drugih sadržaja koji im pružaju uvjete bolje od onih koje imaju doma, pa ne čudi niti činjenica da zaposlenici uživaju u radu i daju maksimum svojih sposobnosti.

Kao svaki živi organizam, tako i Google ima svoji mana, ona koju mu najviše zamjeraju korisnici je svakako zadiranje u privatnost, nema stranice koju možete posjetiti preko Google, a da on to ne zabilježi i koristi u svom poslovanju, barem je to službeno objašnjenje, da li nešto od svega toga prosljeđuju i siguronosnim službama, bilo bi čudno da ne, jer ipak je Google kompanija koja ima sjedište u SAD-u, a svi smo čuli kako siguronosne službe u SAD-u koriste te podatke.

Znači, možemo ustvrditi da Google slavi 16. rođendan i da je moćniji nego ikada prije, naravno želimo mu sretan rođendan i da nam donese još mnoštvo zanimljivih i korisnih usluga i što manje zadiranja u korisničku privatnost!

8 Sviđa
7055 Pregleda

Povezani postovi

Coca Cola Bloggers Network Adria
Bloggeri su ljudi koji pišu iz čistih uvjerenja, naročito ako je to prikaz njihovog viđenja svijeta, evo bliži se godina dana od početka akcije koju su pokrenuli Coca-Cola Sistem (Coca-Cola Hellenic i Coca-Cola kompanija). Cilj same akcije je bio podići svijest o financijskoj situaciji blogova i bloggera u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Makedoniji, naravno svi […]
Pročitajte Više
Što nam donosi novi Windows 10?
Gdje je nestao Windows 9? Svi smo očekivali da će slijedeća perjanica iz Microsoftove galerije dobiti naziv Windows 9, čini se da je bio nužan odmak od više negoli katastrofalnih Windows 8, tako da će za cca godinu dana svijetlost dana ugledati Windows 10. Istina, neka od značajki osmice će biti zadržane, ali ipak s […]
Pročitajte Više

Komentari su zatvoreni.