Što nam donosi novi Windows 10?

Gdje je nestao Windows 9?

Svi smo očekivali da će slijedeća perjanica iz Microsoftove galerije dobiti naziv Windows 9, čini se da je bio nužan odmak od više negoli katastrofalnih Windows 8, tako da će za cca godinu dana svijetlost dana ugledati Windows 10.

Istina, neka od značajki osmice će biti zadržane, ali ipak s poznatim korisničkim sučeljem. Windows 10 imati će puno veću siguronosnu razinu i nudit će puno više mogućnosti pri izvršavanju raznih zadataka.

Činjenica je da od svih operativnih sustava koji su izašli iz Microsofta, nećemo nabrajati prvorođene ali ovim slijedom možemo nabrojati one najznačajnije kao što su XP, Vista, Windows 7, i poslednji Windows 8.

Ono što je znakovito je da su Windows XP i Windows 7 imali, i još uvijek imaju veliko odobravanje kod korisnika. Čak i XP kojemu je prestala podrška i dalje drži značajan udio na tržištu, mada na prisilan način odlazi u povijest, jer ostaje bez Microsoftove podrške.

Windows 7 se nalazi na stotinama milijuna računala, a Windows 8 to nije niti približno uspio zbog svog korisničkog sučelja koje je definitivno i konačno čisti promašaj.

Naravno da su toga svjesni u Microsoftu, zato su već sada dali naznake o funkcionalnosti novog OS kao prvi korak nove generacije OS koji pružaju puno ugodnije i raznovrsnije korištenje Windowsa 10.

Beta verziju je već moguće skinuti i isprobati, to je bio Microsoftov potez kojim žele od entuzijasta i web developera dobiti prve kritike i iste ispraviti prije konačnog puštanja u prodaju Windowsa 10.

Jedan OS predviđen je za tablete,  stolna računala i laptope, kao i druge uređaje koji su mješavina poznatih kategorija.
Stavku koju treba spomenuti je New Task Button, ili pregled svih otvorenih aplikacija i datoteka, što korisniku omogućava rad između različitih radnih površina – slično kao kod Mac OS-a.

Dakle nadajmo se da će stari XP i sedmica dobiti dostojnog nasljednika koji neće biti predmet sprdnje samih korisnika.
Microsoft svim korisnicima Windowsa 8 nudi besplatnu nadogradnju na Windows 10, a za korisnike Windowsa 7 ta će nadogradnja koštati oko 30 dolara.

Sada je na nama da pričekamo taj period od godinu dana i s vlastitim očima se uvjerimo u najave o najboljem OS-u svih vremena!

15 Sviđa
6108 Pregleda

Povezani postovi

Google slavi 16. rođendan
Google taj najmoćniji svjetski pretraživač na današnji dan slavi svoj 16 rođendan, Google nam je ponudio mnoštvo toga što olakšava funkcioniranje i pretraživanje na internetu, kao primjer je dovoljno navesti Gmail, koji koristi ogroman broj ljudi, tako da je teško sresti osobu koja nema Gmail kao zasigurno najkorišteniji Google servis, a ostali koji se koriste […]
Pročitajte Više
Coca Cola Bloggers Network Adria
Bloggeri su ljudi koji pišu iz čistih uvjerenja, naročito ako je to prikaz njihovog viđenja svijeta, evo bliži se godina dana od početka akcije koju su pokrenuli Coca-Cola Sistem (Coca-Cola Hellenic i Coca-Cola kompanija). Cilj same akcije je bio podići svijest o financijskoj situaciji blogova i bloggera u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Makedoniji, naravno svi […]
Pročitajte Više

Komentari su zatvoreni.